Бащата на отвлечения Адриан обясни защо бандитите са избрали точно него и как им е предал откупа!

Адриан разбра за арестите, чувства се добре.

Ако това са хората, извършили деянието, се чувстваме по-спокойни.

За съжаление аз все още нямам никаква официална информация.

Това заяви Тони Златков, баща на отвлечения преди време Адриан, в ефира на Нова телевизия.

Както медията ни съобщи първа, МВР арестува Ивайло Борисов-Ториното, Георги Джамбазки и още двама мъже във връзка с престъплението. Разпитан е и Златомир Иванов-Златко Баретата.

„Синът ми си живее в България, в момента просто е на почивка в Азия. Успяваме да живеем нормално, но все пак това действие няма как да не се връща постоянно в спомените ни. Трябва да продължим напред“, каза той.

„За жалост той на практика нищо не е видял. Били са с маски и явно са си спазвали техните престъпни правила. Смятам, че първо тези реални 5-6 месеца, които са минали, е един доста кратък срок за разследващите, за да се получат някакви първични резултати“, добави бащата.

„Полицаите не знаеха тогава къде отивам. Аз ги помолих да ме оставят да действам сам и да преведа парите, но те много ми помогнаха“, призна Тони Златков.

Той уточни, че е занесъл парите в чанта, каквато са му посочили похитителите и я е хвърлил от един мост, както са му наредили те. Запитан защо са избрали тях, той отвърна: „Предполагам, че избраха нас заради пари, няма други причини. Може би съм бил лесна мишена със семейството си защото нямаме охрана, имаме прозрачен бизнес. Искаме да продължим напред, не ни е фикс идея да получим реванш“.

На въпрос дали е простил на престъпниците, Златков каза: „Прошката е много важно. Ние със семейството ми успяхме да простим“.

Източник: БЛИЦ