Беновска: Президент Радев, Борисов да ви подари куче-спасител

Коментар на Илиана Беновска

Канал 3

Българите имахме честта да ни сервирате за вечеря в петък „програмно“ интервю, коментира Илиана Беновска

Уважаеми г-н Радев, българите имахме честта да ни сервирате за вечеря в петък „програмно“ интервю. Претенцията Ви беше да устроите на Борисов ТВ – „позорище“, което в тълковния речник е разкодирано като: “Място за публично изпълнение на телесни наказания или екзекуции на осъдени“.…

Докато в захлас Ви слушах, погледът ми случайно попадна на библиотеката в дневната. Една до друга бяха подредени книги на Джером К. Джером – „Празни мисли на един празен човек“ и „Трима души в една лодка – без да става дума за кучето“. Стана ми смешно – алюзиите от заглавията бяха в унисон с „ексхибишъна“ , който разигравахте от екрана.

И се сетих – с колко надежда Ви връчих, г-н Радев, здрава българска червена ябълка , когато станахте президент…Исках да вярвам, че във Ваше лице народът е избрал субект, летящ на високо, който с работата си ще обори квалификацията на един френски посланик, че България е пълна с „гнили ябълки“ в управлението…

Но. Внушението от това „програмно“ интервю , поне за мен, е, че един летец са го приземили в лодка и май,го хваща морска болест в компанията на началника му Иво Христов и Десислава – „небрежно“ паркиралата му съпруга.

И ми се прииска, г-н Радев, да Ви подам чаша студена вода… Докато Борисов Ви подари за „лодката“ Ви куче-спасител…

И понеже не предлагате конкретни мерки и конкретни действия , а речите Ви са с подмамния привкус на реклама за бързи кредити, президент Радев, до момента оставяте впечатление, че за Вас е валидна сентенцията на известния с тънкия си хумор Джером К. Джером: „Болшинството от нас приличат на петел, който си въобразява, че слънцето изгрява всяка сутрин само за да го чуят как пее“.

Аз съм Беновска. И продължавам за питам: „Кой и на какво основание иска, но и може ли да управлява България?“

Източник: Petel.bg