Безобразие! Драстично повишение на нощния ток с 67% искат от ЧЕЗ

Драстично поскъпване на нощната електроенергия от 1 юли с над 67% поискаха от ЧЕЗ.

Дружеството предлага увеличение на дневната тарифа с 3,5%.

От ЕВН искат повишение на тока през деня под 1 процент, а през нощта – малко над 1 на сто.

От Енерго Про искат Комисията за енергийно и водно регулиране да им позволи скок на нощния ток с малко над 2% и запазване на сегашната цена на дневната енергия.

Дали и с колко ще се увеличат цените трябва да реши регулатора.

Междувременно най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа – Еврохолд България АД, получи днес ексклузивност за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България, съобщиха в прессъобщение до медиите от холдинга.

Еврохолд участва самостоятелно в процедурата. Холдингът ще финансира сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки.

Намерението за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България е част от дългосрочната стратегия на Еврохолд за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за растеж, казват от компанията.

В съответствие със своята корпоративна политика, дружеството няма да коментира слухове или спекулации на пазара, особено, когато това засяга трети страни.
Еврохолд е публична компания, чийто акции се търгуват на Българската и Варшавската фондова борса и като такава, тя спазва стриктно законовите разпоредби и правилата за разкриване и разпространение на корпоративна информация. В случай на чувствителна информация, свързана със сделката за активите на ЧЕЗ Груп в България, която засяга акционерите и останалите заинтересовани от холдинга лица, компанията ще информира последните своевременно.

Източник: БНТ, Гласове