Безобразие! Инвалидът иподякон Иван Стоянов остава на улицата с мизерна пенсия от 125 лева

Инвалидизираният иподякон Иван Стоянов от Бургас остава без работа на прага на зимата, защото настоящият му работодател въвел СОТ – система в обекта, в който работел като нощен пазач, алармираха негови близки, които призоваха за подкрепа към иподякон.

Това пише Флагман.бг.

Иван Стоянов работи като нощен пазач в кафене в ж.к. „Меден Рудник”, но собственикът променя правилата в търговския си обект и възрастният мъж остава без препитание, с мизерна пенсия, а той е със 75 % нарушена работоспособност и реално не може да работи друго освен пазач.

Ето и цялата история на иподякон Иван Стоянов:

Когато преди време си намерих работа като нощен пазач на открито заведение бях много щастлив! В продължение на една година и четири месеца живеех в безкрайна бедност, никой не искаше да ме наеме и когато ме взеха благодарих на Бог. Но щастието ми беше до днес.

Работодателят е добър и честен човек, плаща редовно. Но за съжаление преминават на СОТ през есенно-зимния период и ще бъда там най-много още две седмици. След това оставам пак само със социалната си пенсия по болест от 125.58 лева.

Продължавам с молитва към Бога да си търся работа. След двадесет дни ще бъда освидетелстван от НЕЛК, а след още един месец ще получа Експертното Решение. От понеделник започвам да събирам удостоверения за трудовия си стаж, за да ми бъде издаден дубликат на трудовата книжка. И едва тогава мога да се регистрирам в Дирекция „Бюро по труда“ за намиране на подходяща работа.

Има възможност да бъда назначен като човек с множество увреждания по европейски програми. Научих, че има и длъжност „религиозен работник“. Аз все още мога да бъда полезен в православен храм в Бургас. Но в манастир не мога, защото ще им бъда в тежест.

Източник: Petel.bg