Безобразие! Коне пасат в най-новия квартал на Несебър – общината нехае

По Ваш сигнал. На редакционната поща на IBTnews.bg получихме писмо.

Публикуваме го без редакторска намеса:

“ Здравейте, пиша ви от гр. Несебър от няколко дни наблюдавам интересна картина в един квартал в който живея на квартира това лято. Понеже започнах работа в Слънчев Бряг.

Почти всеки ден наблюдавам коне с малко конче да пасат необезпокоявани из целия квартал“ Черно море“ влизат в хубавите детски площадки и си пасат необезпокоявани от никой.

Въпреки Общинската полиция и МВР местните хора ми обясниха, че са подавали стотици сигнали, но резултата е това, което ще видите на снимките.

Конете били на някакви градешки цигани, които просто явно са над закона, защото никой не ги закачал въпреки, че живеели в защитените Дюни, разрушавали еко равновесието и нарушавали системно общественият ред. Местните ми разказаха също, че преди две години, полиция и жандармерия са влезли в дюните и са изгонили циганите и конете им от там, но резултата е имал ефект около шест месеца, после всичко е започнало по старият начин. Циганите и конете им в квартала необезпокоявани, а общината никой да не ги занимавал с глупости.

Въпреки сигнали, че тези коне са предпоставка за катастрофи или че могат да наранят някое дете, явно и в Несебър ще чакат да се случи нещо, или на някой баща да не му издържат нервите и да избухне нещо и тогава пак да говорим за етнически конфликт.

Надаявам се това мое писмо да стане достояние на обществото, за да вземе някой мерки, въпреки разказите на местните, че тези цигани, които са се самонастанили в Дюните за която цяла България говореше преди време, имали адресна регистрация някъде в гр. Несебър и били гласоподаватели.“

p.s.“Местните разказват, че под моста на главният път Бургас -Варна, след светофара откъдето се влиза в Слънчев Бряг и Несебър от години наред се образувала цяла циганска махала особено лятото, когато сезона е в разгара си. Скоро ще ви информирам и от там.“