Безобразие! Столична сладкарница измисли 15 лв. за такса „нож“

Верига сладкарници цака клиентите си с 15 лв. такса „нож“ за рязане на на тортата.

За иновативната такса съобщи Теодора Иванова от групата „Майките на София“.

“Ако искаш да си купиш цяла торта от сладкарници „Неделя“ и помолиш едно парченце от нея да ти отрежат за консумация на място за детенце на четири години, което плаче за нея, освен цената на тортата, поискаха 15 лв такса „рязане“. Такъв бил редът в тези сладкарници. Редно ли е? Може би има и такса „дишане на въздух”. Не купихме тортата, но не само поискаха 15 лв. за рязане, а и отказаха да ни дадат и нож“, написа възмутената Иванова.

Според нея неприятната случка се разиграла в сладкарницата на „Неделя“ в столичния квартал „Слатина“, пише „Монитор“.

Проверка на изданието на място показа, че в сладкарници „Неделя“ има такава такса и тя се нарича “Обслужване на тортата“. Тя се плаща, когато клиент поиска тортата да се нареже за консумация в заведението“, обясни пред репортер на „Монитор“ служителка от сладкарницата на “Неделя“ на . бул. „Шипченски проход“ в София.

Това е от години. Веднъж правихме изненада на една колежка, заведох я аз там и другите вече поръчали тортата. Стигна се вече до яденето, но от персонала -хоп 15 лв. Ние – не! Почнахме да я бучим така както си беше цяла, хахо -хихи и сервитьорката пак цъфна. Хъката, мъката – 15 лв за консумация в заведението. Голяма селяния….“, написа във Фейсбук Деница Кирова, която също е станала свидетелка как се иска „такса нож“ в заведение на „Неделя“.

Неотдавна начислена такса „Празен стол” в ресторант в Созопол взриви социалните мрежи и предизвика лавина от реакции. Заведението там беше поискало от туристи пари за незаети места. На разпространена в интернет касова бележка се вижда как за четири резервирани, но незаети стола, ресторантът е начислил по 20 лв., или общо 80 лв.

„Макар и единични случаи, това са нелоялни търговски практики и във всеки конкретен казус ще реагираме“, закани се тогава шефът на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. Той обеща да има административна санкция за това, че без да е отразено в менюто, се начислява такава услуга и тя се представя в касов бон.

Източник: БЛИЦ