Безобразие! Трябва ти препоръка от ГЕРБ за работа в държавната администрация

”Настоящата препоръка да послужи пред държавните органи при кандидатстване в държавната администрация”,

печат на партия ГЕРБ и подпис на тогавашния й добрички лидер Живко Мартинов – това съдържа документ, който дългогодишният полицай Кирил Костов притежава.

Костов посочи в предаването „Тази сутрин“, че е бил член на партията, но демонстративно е срязал партийната си карта: „Не можех да се съглася с хора като Живко Мартинов – какво правят, как кадруват, как се месят във всички държавни институции”.

По думите му, с документи, издадени от хора на ГЕРБ, конкурсите в държавните институции се опорочават.

По телефона се включи и самият Мартинов, който напусна парламента заради съмнения, че е злоупотребявал с името на премиера с цел да се сдобие с 4 тона суджук, 60 кг пастърма и филе „Елена”. Той призна, че му е известно за съществуването на показания от Костов документ.

„Някой явно е искал да съдейства – от офиса, от самия персонал, на свой приятел”, заяви Мартинов. Той подчерта, че никога не е подписал и подпечатвал подобни препоръки, случаят бил от отдавна и нямал време да разследва злоупотребата.

Кирил Костов посочи, че различни хора му разказали за лоши практики в Добрич и така се стигнало до подаването на сигнала до прокуратурата, който прерасна в разследването на „Суджукгейт”.

„Всички свидетели сме заплашвани, тормозени”, призна той и разказа за конкретни случаи в Кранево от лятото. Тогава с обидни думи и жестове се обърнал към него и семейството му Люцкан Малджиев, син на друг от обвиняемите за аферата – Петър Малджиев. Освен това Агенцията по храните затворила обекта на съпругата му, което довело до дело, спечелено от семейството.

Подобна история разказа и друг свидетел – Людмил Ганчев. Той заяви, че е бил заплашван от Малджиев-старши в центъра на Добрич.

По-рано, през 2010 г., още един от обвиняемите – тогавашният полицейски шеф Веселин Колев, принуждавал Ганчев да предложи подкуп на съдия от Районен съд – Добрич с цел магистратът да бъде компрометиран.

Източник: Фрог нюз