Безобразие! Вижте какъв хляб продават в магазин от известна верига! Бил в гаранция!

Хляб на филии, плътно обрасъл в мухъл, продават в магазина на известна верига.

Снимки на грозната гледка публикува варненецът Иван Луков.

Според разказа му, в четвъртък привечер той влязъл в „СВА“ в Аспарухово. Видял пакетирани половинки хляб, които били напълно мухлясали. Ето защо клиентът се опитал да обясни на управителката, че предлагат абсурдна стока. Същата му отговорила: „Хлябът е в срок на годност!“.

Клиентът, който е бивш председател на ОбС с огорчение споделя, че вече се е заричал да не влиза в търговски обект на въпросната верига. Поради спешен случай нарушил обещанието си и е съжалил.

Приятели на Луков се шегуват, че въпросният хляб може да е нов продукт – с мухъл, по подобие на вносно сирене с благородна плесен. Същата се създава по специален начин и се отглежда при характерни условия. Малко вероятно е ситуацията със зеления хляб да е същата.

В случая покупката на мухлясал хляб не е осъществена само, защото се е виждало какво реално се предлага. Ако хлябът е бил пакетиран без да се разделя на половинки, клиентът би могъл да види мухъла една, след като го извади вкъщи.

Специално за управителката на „СВА“ Аспарухово припомняме, че срокът на годност важи в случай, че продуктът е съхраняван по конкретен начин. В случая с мухлясалия хляб каквито и оправдания да търси, те само биха възмутили и отвратили клиентите.

С удоволствие бихме коментирали и отговора й на въпроса: „Бихте ли си купила от този хляб? Защо смятате, че други биха го направили?“

Източник: RNS