Безобразията в нашата псевдодържава се приемат за нормалност

Не съм член на групата запалянковци на Румен Гечев, но тая вечер той, при Цветанка Ризова, най-сетне повдигна завесата около стенограмната обстановка, свързана с КТБ.

Не съм и наивен оптимист, за да повярвам, че истината ще излезе наяве и виновните за грабежа ще понесат своята отговорност и ще бъдат справедливо наказани.

Безобразията в нашата псевдодържава се приемат за нормалност. Дори и да научим в детайли или изобщо механизмите, чрез които един пожарникар с тъмно минало и доказано членство в БКП, това едва ли ще ни помогне да се измъкнем от плаващите пясъци на генералната измама, наречена ГЕРБ. Друг е въпросът колко хора разбират това и как биха реагирали на мрака, който от десетилетия ни обгръща и ни задушава с вонята на мокрия шаяк, който пък ни управлява.

Знам, че мнозина не разбират смисъла на понятието „банкова ваканция“, предложена от УС на БНБ. Ако тая тъпа ваканция би била обявена, държавата и населението щяха да изпаднат в абсолютна кома. И щяха да оцелеят само и единствено бандитите, които и днес имат пари в брой, прибрани в куфарчета, чували, сейфове и други обемни съдове за съхранение на финикийски знаци.

А банковата система щеше тотално да се разруши. Една банка стои в основата на аферата. Вие знаете коя е. Ако тя фалира, смятайте, че ще я последват още пет-шест банки. Колко са вложителите, аз не знам.

Любо Кольовски, Фейсбук