БГ абсурд! Блок остана без покрив заради саниране

Цял блок в бургаския ж.к. „Изгрев” остана без покрив след некачествено саниране. Когато вали, в домовете на десетки семейства капе, гният им тапетите, дори… падат полилей.

Това коментира водещият на Нова тв Виктор Николаев.

Пред камерата възрастна дама сподели, че токът едва не е избил семейството й.

Живеещите в сградата се оплакват, че техният блок все още не е саниран. Санирането започнало още в края на месец септември. Служители от фирмата, ангажирана за ремонта, са дошли и разбутали покрива с желанието да го ремонтират. Според хората, които живеят в блока обаче, покривът не е довършен и след дъжд тече навсякъде. Пострадали са не само горните етажи, но и по-долните. Само два от осемте входа в момента са обградени от скеле.и избие, разказва една от жителките на останалият без покрив блок.

„От 22 септември сме на свещи. Имахме ток само в коридора. Това е нещо ужасно! Вода тече от полюлеят“, добавя тя.

„Вечер не спим. Цяла нощ дежурим. Всеки си е приютил семейството. Едната ми печка изпука и изгоря“, каза още жената.

От два месеца никой не отговаря на телефоните, споделя възрастен мъж. „Наясно сме с проблема, който имаме в този блок, и с неколкократните наводнявания на последните етажи. Направили сме протоколи за щети. Съгласно договора, строителят има ангажимента да отстрани щетите за негова сметка, за което ние ще следим. Хората ще бъдат обезщетени с ремонт на жилищата, в зависимост от това какви са щетите”, обеща инж. Веселина Цекова от община Бургас, предаде Пик.

Източник: Petel.bg