Биков: Трифонов и воденото от него и Румен Радев ОФ, изтърбушиха целия Изборен кодекс за същото време

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков отговори на лидера на „Има такъв народ“ – Слави Трифонов, относно коментарът му за приетите промени в Изборния кодекс от ГЕРБ през 2016 г.

„Това са измененията в Изборния кодекс, които парламентът приема преди изборите за президент през 2016 година.

Няколко текста, които според Станислав Трифонов са минали набързо. Не знам как можеха да минат по-бавно при положение, че са чисто технически. А Станислав Трифонов и воденото от него и Румен Радев ОФ, изтърбушиха целия Изборен кодекс за същото време. Г-н Трифонов, времето за аплодисменти свърши. Кажете на господин Тошко да измисли някакъв по-оригинален статус, който да прикрие, това което правите и това, в което участвате. Поздрави!“, написа Биков във Facebook.

По-рано днес, лидерът на „Има такъв народ“, Слави Трифонов, написа във Facebook:

„Нека припомним на коалицията ГЕРБ-СДС- Любен Дилов-син (последният е някакъв вариант на котката на Шрьодингер – хем не е от ГЕРБ и СДС, хем е) какво се случи 10 дена преди президентските избори на 6.11.2016 г.:

Следете датите. На 21.10.2016 г. в активен изборен период е внесен общ Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс.

Дадени са три дни за предложения между първо и второ гласуване. Законът е приет на 26.10.2016 г. След Указ на президента Плевнелиев от същия ден – 26.10.2016 г., промените са обнародвани в брой 85 на “Държавен вестник” от 28.10.2016 г. А седмица по-късно по новоприетите правила даже се произвеждат избори! Грях, срамота, светотатство?“

Източник: OFFNews