Бил Гейтс: Знаете ли, имам страхотни новини за вас

Съоснователят на „Майкрософт“ Бил Гейтс използва личния си блог, за да коментира за пореден път пандемията от COVID-19 и за да вдъхне надежда за новата 2021 г.

В публикацията си американският милиардер подчерта, че тази година ще бъде белязана от изключително добри новини, касаещи разпространението на вируса, но все пак отбеляза, че опасността все още не е преминала, а януари месец очаква да бъде „тежък“.

Относно новия щам на коронавируса, открит във Великобритания, Гейтс изрази мнение, че е доста по-заразен, но не и по-смъртоносен. Според него всеки новооткрит щам на вируса трябва да бъде прецизно изследван от учените, за да могат и самите ваксини да бъдат по-ефикасни.

Бил Гейтс не пропусна да изкаже и възхищението си от светкавичната разработка на ваксините, което според него е „очевиден напредък“ в развитието на науката.

Изумявам се, щом се сетя за темповете на научния напредък през 2020 г. При нормални обстоятелства създаването на ваксина може да отнеме около десет години. А сега бяха създадени множество ваксини за по-малко от година, отбеляза той.

Очаква се Гейтс и съпругата му да проведат разговори със световните лидери за климатичните промени и пандемията.

В заключение съоснователят на Майкрософт изрази надежда, че 2021 г. ще бъде осезаемо по-добра от предходната.

Източник: Novini.bg