Биологът, атакувал в съда забраната за влизане в паркове: COVID-19 е експеримент върху човечеството

„За коронавируса няма открито лекарство, но единственaта профилактика при зарази винаги е било разходка на въздух, душевен комфорт, природа.“

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ Вергил Стойнов – биологът, атакувал в съда забраната за влизане в паркове и градинки.

„Изведнъж се явява условие, което нарушава това основно човешко право – забраната за парковете. А и това не е здравословно – обездвижването води до сериозни проблеми. Намаляването на движението намалява силата на имунната защита, мускулната издръжливост, предизвиква най-различен вид невротизми.“, заяви Стойнев, пише Novini.bg.

Според биолога парковете няма как да се превърнат в инкубатор на зарази, защото вирусът не може  да издържи на слънце. Той определи като измислица твърдението, че коронавирусът може да издържи с дни по метални повърхности.

„Вирусът изсъхне ли на въздух, загива. Не е доказано и че COVID-19 се предава от дръжки на врати и т.н. Досега в човешката история няма нито един случай да се вкарва цялото човечество вкъщи. Това с дръжките и с цялата система да затворят хората е новост – това е експеримент върху човечеството.“, каза още Вергил Стойнев.