Бисер Петков: Трудно е да се живее със сегашните пенсии

„Очаквам двата законопроекта за хората с увреждания да бъдат приети в пленарна зала без изненади“.

Tова заяви в сутрешния блок на БНТ социалният министър Бисер Петков.

Според него, промените, касаещи хората с увреждания у нас, са тръгнали отзад напред, тъй като системата на медицинската експертиза все още не е докрай реформирана. Въпреки това цялостната оценка на министъра е положителна.

Очаква се палатките на протестиращите майки да изчезнат пред парламента. Обаче се оказва, че те ще бъдат пренасочени пред Здравното министерство. По думите на протестиращите всичко направено е една голяма крачка напред, но става проблемът с ТЕЛК-овите решения.

„Стъпки за промяна в медицинската експертиза бяха направени с измененията в наредбата за медицинската експертиза, които бяха гласувани от българското правителство и които са в сила. Там се промени начинът на оценка. Имаше промени и по отношение на ТЕЛК-овите състави“, каза Петков.

„Разбирам пенсионерите и съзнавам, че е трудно да се живее с тези пенсии. Факт е, че възрастните у нас живеят благодарение на това, че продължават да се трудят и благодарение на близките си, които ги подпомагат финансово. Изплащането на коледните добавки към пенсиите започва от 7-и декември“, завърши Бисер Петков.

Източник: Фрог нюз