Бивш борец от „Клуб 777” взриви мрежата с този несмешен виц за д-р Димитров, Плъха и полицията

Д-Р ДИМИТРОВ……

АКО БЕШЕ ЗВЪННАЛ В ПОЛИЦИЯТА

В късна вечер мъж чул шум. Веднага отишъл да провери какво се случва и зърнал група крадци, които се промъкват в гаража му. Веднага звъннал на полицията.

– Елате веднага, в гаража ми има крадци!

– Моля изчакайте, в момента нямаме свободни автомобили. Ще ви изпратим кола при първа възможност – отговорили от полицията и затворили.

Мъжът се притеснил, не знаел какво да прави. След малко звъннал в полицията отново:

– Здравейте, аз съм мъжът, който се обади за крадците в гаража преди малко. Не бързайте. Застрелях ги всичките! Една минута по-късно на адреса пристигнали 6 полицейски коли и един хеликоптер. Полицаите отворили гаража и видели крадците, които в този момент грабели вещите на мъжа.

– Стори ни се, казахте, че сте ги застреляли? – казали полицаите.

– А на мен ми се стори, че казахте, че нямате коли.

Този виц бе качен във Фейсбук профила на бившия борец от „Клуб 777” Николай Чилингиров, който от самото начало на случая изразява пълна подкрепа за обвинения в убийство д-р Иван Димитров, пише trafficnews.bg.

Макар и на шега, вицът кратко и ясно описва причините да се стигне до разстрела на рецидивиста Жоро Джевизов – Плъха и каква е причината един лекар да се превърне в хладнокръвен убиец. Хладнокръвен, тъй като според прокуратурата Димитров в продължение на 30 минути е наблюдавал Плъха, докато бил в гаража му, но вместо да се обади на 112, той е предпочел да се саморазправи с крадеца.

Лекарят твърди, че не е звъннал на полицията, тъй като вече 6 пъти е обиран, но досега нито една от кражбите не е разкрита. От полицията казват, че има два регистрирани сигнала, като последния е през 2003 година. Това обаче далеч не означава, че Димитров не е подавал сигнали за някои от другите посегателства, тъй като не са редки случаите, в които подобни престъпления не се завеждат. Особено, когато се касае за случаи, в които вероятността крадецът да бъде заловен, клони към минус безкрайност и регистрацията би се отразила негативно върху статистиката на районното управление.

Самият Джевизов е осъждан цели 9 пъти за кражби, което на практика означава, че извършените от него престъпления са в пъти повече. Той има близо 30 регистрации за различни престъпления в полицията, но не всяко от тях е стигало до съда. Причината е, че по въпросната проверка или досъдебно производство не са събрани достатъчно доказателства, за да му бъде повдигнато обвинение. Но като се има предвид, че процентът на разкриваемост при домовите кражби е изключително нисък, кражбите, извършени от Плъха, вероятно са десетки. Дори негови съседи в квартала коментират, че махалата е пропищяла от него и всички си отдъхвали, когато влизал в затвора, за да излежи поредната си присъда. „Крадеше всичко, дори изпраните черги от простора”, разказва съсед от улица „Елба”. Полицаите от местното районно го описват като „изключително нагъл крадец”. Плъха е нападал с нож и преди. Но делото така и не стига до съд.

Източник: БЛИЦ