Бившият учител по физическо възпитание брутално нарушава конституцията

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, зам. председател на политбюрото на тая „партия“, бивш министър, бивш учител по физическо със следдипломна квалификация по право (?!) води активна кампания бъдещият президент Радев да не разпуска парламента, докато не се приеме новия изборен кодекс.

Този „политик“ със следдипломната квалификация открито и брутално нарушава конституцията на републиката, където категорично е казано колко дни след съставяне на служебното правителство, президентът разпуска събранието и назнача датата на изборите. Очевидно, физкултурникът у Цветанов е преодолял съпротивата на юридическата му следдипломна квалификация (каквато няма от времената, когато Цачева е била в рабфак).

Всъщност, нарушаването на правилата и законите е правило в поведението на членовете на „партията“ ГЕРБ. Лидерът Борисов не спира да нарушава правилата и дори си позволи да призове и ген. Радев да ги наруши, като заедно с Плевнелиев състави служебното правителство.

Цачева излъга за дипломата и дядо си, е и за възрастта си, но остана на поста си председател на НС. Кристалина Георгиева прибра една тлъста парична сума и си уреди по-нататъшната кариера…

И така нататък.

А аз се питам: Защо изискваме от себе си и децата си да спазваме правилата, законите и човещината, щом като тези, които са на върха във властта и обществото правят точно обратното? Един ден внукът ми може да седне зад волана без книжка и, ако му направя забележка, с пълно основание да ми каже, че правила няма, след като управниците ги нарушават.

Надявам се внукът ми никога да не сяда зад волана без книжка. Надявам се родителите му да го възпитат така, че да не се учи от нарушителите на правилата и престъпниците. Надявам се да не се изкуши от антиморала и ниската нравственост на бойковците и цветановците. И да не лъже, като цачевките.

Любо КОЛЬОВСКИ (внукът ми носи и трите ми имена)