Бизнесмен: Каква ни е КРИБ на нас? Оставка за Валери Симеонов!

Тези дни си говорим с такива, като мен или малко по-големи в бизнеса. Някои, от които – износители.

Но никой с ниво над средно, т.е. до 49 заети работещи, по критериите на статистиката (nsi.bg). Каква точно ни е КРИБ на нас???!!!???

Според самите от КРИБ, те дават общо 900 000 работни места и осигурявали 3/4 от износа на България. Аплаузи, за което.

Но според същата официална статистика, такива, като нас осигуряват общо (до 49 заети във фирмите), 1 185 070 работни места за 2017 година. А такива, като мен, в категория до 9, дават 686 229 работни позиции в България.

И всичко това при обща заетост за 2017 година – 2 235 217 човека. Т.е. ние дребните, без конфедерация зад гърба си, носим отговорност за хляба на малко над 53 процента от работещите у нас.

Гарантирам ви, че тези хора не са обирали банки, че никой не им е опрощавал и един лев, че са затънали в микрокредити, че си внасят/не източват най-чинно ДДС, авансов корпоративен данък, социалните осигуровки и всичко, каквото се сетите. Защото, ако не го направят, то всеки един поотделно ще бъде смачкан. От органите на държавата. Ако за онези полумилиционери и назначени 1000 лева са джобни за замеряне на певачки в баровете, то за нашия етаж в бизнеса е авансов данък…Или бюджет за чист доход от …650 лева на месец…

Та каква ни е КРИБ на нас? Валери Симеонов използва гнусна и неприемлива стилистика, според тези с които говорих. И ние обичаме домашна ракия, но не правим сдружения по този повод. Само дружески почерпки.

С ПО ЕДНА ДУМА: ОСТАВКА! ВЪН! НЕЗАБАВНО!

Петьо Костадинов, Фрог нюз