Близнашки: Страшно е героите на криминалната приватизация да налагат волята си в политиката

Важното е да не допускаме героите на криминалната приватизация да налагат волята си в политическия живот.

Много трудно сега ще се стигне до нови факти и доказателства, които да доведат до съдебни процеси и търсене на наказателна отговорност, но нека се опитаме.

Това заяви бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки в „Още от деня” на БНТ.

Това е тема , която се обсъжда от много години, но за мен е популистки ход. Моментът беше пропуснат в началото на новото хилядолетие. Тогава опозицията в лицето на БСП се готвеше да атакува 300 сделки. Затова у нас е толкова трудна борбата с корупцията. Покровът на забравата покрива всичко. Не е лошо да се поговори още веднъж за това, което се е случило, посочи още той пред БНТ.

Той коментира и политическата ситуация в станата. БСП не е онази алтернатива , от която има нужда България. За това трябват чисти хора, необременени. Корнелия Нинова много говори за т.нар. паралелна държава, но няма да се мине с това хвърляне на прах в очите. Нещата са изключително сериозни… БСП пропусна възможността след 2009 г., когато мина в опозиция, за едно истинско обновление. Сега се поставя въпросът за участието на Корнелия Нинова в приватизацията. Други хора трябваше да излязат на преден план, каза още бившият служебен премиер.

Източник: Фрог нюз