БОЕЦ излиза на протест пред МС: ”Има кой да ви накаже”

Гражданското обединение БОЕЦ организира протест пред Министерски съвет под наслов ”Има кой да ви накаже”.

Събитието е насрочено за четвъртък от 16 часа.

Надсловът на акцията е заимстван от репликата на Цветан Цветанов в последното издание на тв предаването „Панорама“, в което той заяви „няма кой да ме накаже“.

Според БОЕЦ вече е станала ясна „цялата брутална схема по която КОНПИ и шефа ѝ Пламен Георгиев, заедно с НАП „изпират“ и осигуряват безнаказаност за Цветан Цветанов, уличен в укриване на доходи, данъчни и финансови измами за над 500 000 лева“.

„Тази схема се ползва от всички властимащи! Картина на безнаказаност, зависимости, корупция и тотално превземане на държавата от мафията“, заявяват в анонса за събитието от гражданското обединение.

От БОЕЦ декларират и следните цели на протеста: Отстраняване на Борисов и мафиотското му правителство, отстраняване на главния прокурор Сотир Цацаров, отстраняване на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, отстраняване на Борислав Сарафов, както и повдигане на обвинения и арест на Цветан Цветанов, с цел възпрепятстване на извършването на други престъпления, укриване и унищожаване на документи и доказателства и възпрепятстване на разследването чрез натиск и влияние върху свидетели.

Източник: Фрог нюз