Богомил Бонев за смутното управление на Костов и „демократите“ на прехода

Ще ви призная още нещо от смутното управление на Костов: През 1997-98 г. бях един от най-яростните противници на руския рекет за договорите с газовите доставки.

Президентът тогава даже индиректно ме укори, да не се репчим на Русия. След това ме поканиха на официално посещение. За първи и последен път стъпих в Москва. Надявам се пак да отида… и не само там. Организираха хората грандиозно посрещане. С пилотираща кола и пр. Сключихме най-изгодното споразумение между двете вътрешни министерства. Малко в повече ми дойде руското гостоприемство, но се справихме.

По програма предстоеше културна програма в Кремъл. По пътя научих, че в кутиите на българските депутати е пуснат анонимен доклад с гнусотии за мен. Отмених културната програма. Майорът от пилотиращата кола не можеше да повярва. Руснаците са си такива, ние сме простите. Събрах делегацията в хотела, отговарях на тъпи журналисти от България по телефона, въобразявах си, че е Мултигруп – тогава главната мафиотска групировка на прехода.

Оказа се, че е Гном. Който впоследствие депозира същите лъжи, вече официализирани с неговия подпис от името на НСС. Където фигурират инсинуации на ДС още от 92-а година, когато бях главен секретар на МВР в правителството на СДС. Главен редактор на лъжите тогава беше Валери Найденов, сега е виден мажоритарчик. А авторът е Йово Николов, който се води шеф на “Капитал”. Та, това имах да ви споделя за “демократите” от прехода… засега.

Богомил Бонев, Фейсбук