Бойко Борисов: БСП се готви да купи изборите

Досега не се говореше за натиск по политически причини, но явно ще се направи интервенция и БСП се готви да купи изборите.

Това написа лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в своя Фейсбук профил.

Със смяната на областните управители, смяната на главния секретар на МВР, сега сигурно ще почнат и полицейските началници – вероятно това ще направят по моите предположения.

Преди една седмица г-н Герджиков каза, че за да угоди на Корнелия Нинова, са спрели ПРСР в земеделието, а се оказа, че тази програма просто е приключила, а не е била спряна.

И благодаря на земеделския министър, че е опровергал поредната клиширана и манипулативна атака. Защото това са фалшивите новини на БСП – кой чул, кой недочул отговора, в съзнанието на хората остават неверните твърдения. Достатъчно ще е медиите да цитират хората от бранша, които са работили и с нас, и с някои от опонентите ни.

Бойко Борисов наблегна и на приоритетите, които ГЕРБ са си поставили в бъдеще.

Политическа Партия ГЕРБ ще има два приоритета за своята работа в бъдеще – това са образование и електронизация. Немалко хора седят и чакат социалните помощи без да искат да работят и да учат. Младите трябва да ходят на училище и да знаят да четат и да пишат.

По време на кръглата маса „Конкурентоспособно и пазарноориентирано земеделие“ в Сливен обясних, че тези проблеми касаят и сферата на земеделието и селското стопанство. Защото въпреки че в страната безработицата е около 8%, бизнесът изпитва остър недостиг на кадри във всеки бранш.

ГЕРБ бяхме тези, които обвързаха образованието със социалните плащания.

Възнамеряваме държавата, социалните служби и полицията да работят така, че да осигурят присъствието на учениците в класните стаи, в противен случай – лишаване от социални помощи. Бюрокрацията поражда корупция и усещане за нередности и съмнения в хората, затова ще работим активно и по електронизация на услугите в администрацията.