Бойко Борисов: Едва ли има по-подходящ за управлението на страната от мен

„Трудно мога да преценя, че има по-подходящ за управлението от мен. Много трябва да внимаваш какво говориш, за да не лижеш там, където си плюл“.

Tова заяви премиерът в оставка Бойко Борисов в предаването „Панорама“ по БНТ.

„След 10 дни ще дадем цялата държава на един човек за месеци напред – без парламент, без някой да го наблюдава. Затова на Румен Радев му пожелавам успех и искрено му желая отговорността да не го смаже. Това е равносилно да ни сложат всички в един Миг-29 и да правим „кобри““, каза Бойко Борисов.

Бойко Борисов призна, че са загубили изборите от достоен кандидат.

„Много пъти сме печелили изборите, като народът ме вдига и народът ме сваля от власт“, допълни той.

„Румен Радев го гледах как лети с един самолет по телевизията и си викам, как да не гласуваш за него!“, каза Борисов.

Премиерът в оставка каза, че са положени огромни усилия за справянето със снега, като от 70-80 години не е имало такова бедствие. Той даде за пример Европа и Америка, където също има снежно бедствие, като изтъкна, че никой здравомислещ човек не може да намери кусур на правителството в оставка при справянето със снега.

Той обвини и БСП, че докато били на власт чистели по две платна, а сега ГЕРБ чистят по шест – десет платна.

Според Бойко Борисов не ни трябва още ядрена мощност заради няколко дни зима и зададе въпрос: какво щяхме да е правим тази мощност през лятото?

Премиерът в оставка похвали Петър Москов, който направил успешна здравна реформа и българите били доволни от управлението на страната.

„Хората си мечтаеха да се разхождат по Витошка, после си мечтаеха за метро, мечтаеха си да стигат до Гърция и Турция на море. Сега това се случва“, се похвали той.

Той коментира магистрала „Хемус“, като изтъкна, че никой не я е направил преди ГЕРБ, няма да я направи и след ГЕРБ – ГЕРБ ще е направят.

„Нима някой да вярва, че някой освен нас може да направи „Хемус?““, зададе въпрос Борисов.

Бойко Борисов се обяви за поддържане на добри отношения с Русия, като наш интерес. Той обаче поясни, че Европа е „пъпната ни връв“, като само от нея идвали пари за България.