Бойко Борисов: Комунистите правят нещо само ако е лесно и без пари

Премиерът в оставка Бойко Борисов не е съгласен, че не е достатъчно помогнал на двата футболни гранда Левски и ЦСКА. Той заяви, че много пъти се е обръщал към клубните шефове, за да излязат с конкретна програма, но те не са представяли такава. Той ги критикува, че искали помощ, а още не можели да се оправят.

Това заяви Бойко Борисов пред спортното предаване „Гонг“ по Дарик Радио.

„Аз не знам отбори с толкова публика и с такива знатни претенции през годините… Това е все едно Челси и Реал да се обърнат към своите държави и да попитат: защо не ни строите стадиони. При цялото това текучество на трансфери и футболисти“, заяви Бойко Борисов.

Той се похвали с тренировъчната база в Бояна, която била идеална за националите.

„Ето, в Бояна се направи една фантастична база за националния отбор, че да не обикалят напред-назад националите. По европейските проекти доста ремонти се направиха. Ако всяко правителство е правило по едно нещо такова на година, сега нямаше да обсъждаме това. Левски и ЦСКА ги е имало и 10, и 15, и 20 години преди това с техните стадиони, а те не са мръднали“, изтъкна той.

Премиерът в оставка изреди и стадионите, където правителството е помогнало, като е вложило средства в тях.

„Не е само стадионът в Горна Оряховица, дадохме и на Локомотив, на Ботев, на Монтана, на Ямбол. В Хасково има терен и писта, че и във Варна, а на „Васил Левски“ подменихме чимовете. Ако е било лесно и не е струвало пари, още комунистите да са го направили. Готов съм да споря с всеки по този повод“, се похвали Бойко Борисов.