Бойко Борисов: Над 100 хиляди български мюсюлмани ще гласуват за ГЕРБ

„ГЕРБ трябва да постигне категорична победа на изборите, за да сформираме стабилно правителство. Трябва да препотвърдим, че сме най-силните и можещи управляващи, защото в противен случай с БСП България ще мине на задна скорост“.

Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Силистра, предадоха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

По думите му, високият изборен резултат на 26-ти март ще даде увереност на партията да изпълнява програмата си за управление, без да зависи от коалиционни партньори.

“Гарантирам ви повече инвестиции, работа, строителство, безкомпромисна битка с корупцията и бюрокрацията, с контрабандата. 4, 7 млрд. събрахме повече от борба с контрабандата за две години. 880 милиона финансов излишък оставихме в държавния бюджет само за месец януари. Две години държахме 3, 6% ръст на икономиката. Само за месец друго управление падна до 2, 5%. Трябва да успокоим несигурността в държавата и икономиката като спечелим парламентарните избори”, подчерта Борисов.

Според бившия премиер трябва да има стабилност, за да има повече пари в държавата, с които да се вдигнат доходите и пенсиите на хората.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че в следващ управленски мандат няма да допусне повече компромиси. “Ще премахнем бюрокрацията”, увери присъстващите Бойко Борисов. Той заяви пред силистренци, че ГЕРБ ще настоява за въвеждането на мажоритарния вот, защото има силни и доказали се личности в партията. Борисов бе категоричен, че има силите да продължи да води България напред и коментира, че няма по-добър екип от този на ГЕРБ.

Бойко Борисов заяви убедеността си, че над 100 хиляди български мюсюлмани ще гласуват за ГЕРБ на тези избори.

“Ще има области, в които ГЕРБ ще излезе първа сила, защото за нас няма значение религията на хората. Уважаваме всички. При нас мюсюлмани биват назначавани на високи постови, защото имат нуждните професионални качества. Не трябва хората да бъдат разделяни по етнически принцип в различни партии. Трябва да живеем в мир и разбирателство”, обясни той и даде за пример бившият народен представител и кандидат за депутат от област Силистра Алтимир Адамов.