Бойко Борисов остави новия президент без охрана, Румен Радев се разхожда като Радой Ралин

В пълен фарс се превърна държавата, след като дни наред, след избирането си, новият президент се разхожда като свободен гражданин по улиците, без никаква охрана. Скандалът започна още в изборната нощ, когато журналистката Илиана Беновска хвърли ябълка към Радев. Видя се, че нито около масата за пресконференции, нито изобщо в залата, няма нито един представител на НСО. Фарсът обаче продължи на следващия ден, когато целокупният народ можеше да види Радев да се разхожда сред гражданството по улиците – свободен като волна птичка. На входа на президентството с него бяха само 2 души от PR екипа на БСП. Никакви гардове.

Ситуацията много намирисва на умишлени действия, вероятно натиск от отиващата си власт, над НСО. По принцип, той – като водещ кандидат, би следвало да е под охрана още в рамките на кампанията. А ако някой хвърли ябълка по него в САЩ, ще бъде разстрелян на секундата от „Сикрет Сървис“. Но НСО сякаш не съществуват. Това е много странно, защото при всякакви предни избори не е било така. Като избрахме Георги Първанов през 2001, го поеха още от НДК, и вървяха до него чак до края на 2012-та – 1 година след мандата му. С Цецка  – като председател на НС, нетклонно вървят 4 гарда, и я возят в бронирана лимузина. За целия полк, който се влачи с Бойко, няма смисъл да говорим.

А за новия президент – нищо.

Това, в ситуация на международен тероризъм, когато фанатиците преследват публично отразяване, е супер скандално. Само на по-малко от километър надолу от президентството е пълно с терористи – в т.нар. „арабски квартал“. Президент, разхождащ се по улицата сам, е идеална мишена, която ще ги вкара във всички световни медии. Всъщност, Радев е още жив, вероятно защото дори терористите не са и допускали, че подобен абсурд може да се случи насред Европа.

Това Бойко Борисов да падне толкова ниско, че да махне охраната над новоизбран президент, само показва от какъв абсолютен боклук сме се отървали току що./ГН