Бойко Борисов: Раздавам се на максимум!

„През последните 25 години няма ден, в който да не съм работил, да съм почивал, всеки ден съм се раздавал на максимум“

Това каза пред Дарик премиерът Бойко Борисов.

Той нарече приватизацията през последния четвърт век „разбойническа“. На хипотетичния въпрос, ако министър-председателят може да избере своя наследник на поста, кого би посочил, когато му изтече мандатът, Борисов отговори: „Не искам да предизвиквам Радини вълнения. Аз не обичам да си задавам въпроси и да търся отговори на неща, които така или иначе няма да станат. За какво да се измъчваме? Имаме толкова работи, за които да мислим – административни реформи, съдебни реформи, икономически растеж“, каза министър-председателят.

По думите му, „ако така вървим, до края на годината ще отидем до 4 процента ръст“ на икономиката, което е важното. За първото шестмесечие имаме 10 на сто увеличение на доходите на хората, отбеляза Борисов. Безработицата по думите му е паднала до 5 на сто.

„Всъщност вече само тези, които не искат да работят, не работят, защото е факт, че внасяме от Украйна, Беларус, Молдова и Македония сервитьори, камериерки, сиреч нискоквалифициран труд, който може всеки да го работи, ако не иска да е безработен, докато се намери по-добра работа“, каза още Борисов.