Бойко, едиповия комплекс и покаянието на ренегатите

Бойко, премиер в оставка за втори път, д-р на науките, генерал лейтенант, инженер и индивид, проявил се в какви ли не качества през последните две десетилетия, за пореден път заклейми убийците на дядо си – кръволоците от БКП. Няма изненада в поредния бяс на Бойко. Той и друг път се е отричал от партията-майка, която го е родила, съпътствала е кариерата му и винаги му е удряла едно рамо по пътя към предначертания му успех на един или друг административен пост.

Бойко не обича да го избират. Бойко обича да го назначават. Нали помните как на едни недалечни избори хората му гласуваха доверие и го избраха в два многомандатни изборни района като депутат (май в Пловдив и в Благоевград бяха тия МИР), а той се фръцна и се отказа от избора на хората, за да си остане главен секретар на МВР? Не ми се занимава с цинизма на тоя акт, който изплющя като шамар в лицата на избирателите му – без значение е, дали тия избиратели са купени, манипулирани или излъгани по някакъв друг начин. Важното е, че тогава твърде малко хора забелязаха и реагираха на Борисовата политическа простащина. Не помня и годината, в която Борисов създаде тоя прецедент на ренегатщината и го сътвори толкова убедително, че днес малцина си спомнят за тая идиотска и необяснима от гледна точка на формалната логика (и политическа такава) постъпка на абсолютно незачитане на системата, колкото и да е компрометирана тая система.

Със същата виртуозност тоя тип изигра и втората си оставка – бягство и позорно дезертиране от властта под претекст на артистично изиграната сценка, че не прави разлика между президентски и парламентарни избори.

Тоя индивид направи за смях и посмешище цялата ни политическа система. Друг е въпросът, че системата е прогнила и нефункционална и е податлива на всякакви просташки посегателства, реализирани през последните 27 години.

Сега отново сме в предизборна ситуация. И в тая обстановка Борисов в оставка отново активира ретроградната си и съсипателна същност, стъпил на фундамента държавна и общинска администрация, назначена от ОПГ ГЕРБ, която вяло му влачи 1 млн. избиратели на предстоящите предсрочни и извънредни избори. Вяло, но му ги влачи тия гласове. Плюс оттренирания и отработен опит през последните избори да се влачат и фалшифицират изборите на чували. Не на бюлетини и отделни протоколи. На чували!

Удивително е, но е необяснимо, защо в мнозинството си хората осъзнават всичко това, но не реагират по никой наичин и безучастно, с активна апатия наблюдават какво се случва наоколо. В условията на тяхното активно безразличие.

Любо КОЛЬОВСКИ, Фейсбук

Бел. авт. Очевидно, положението е безизходно и безнадеждно. Едиповият комплекс е сексуална безизходица