Бойко на два пъти ходи в Катар да се моли за инвестиции и на два пъти го отрязваха

В качеството си на български премиер Борисов вече два пъти възглавява официална делегация на посещение в Катар.

Първото посещение е през 2012 година, второто-през 2015. Въпросът е дали през 2018 ще се спази традицията и премиерът отново ще отлети до емирството.

В ролята на първата лястовичка, предсказваща ,че това ще се случи днес влиза регионалният министър Николай Нанков, който ще е гост на официалната церемония по откриването на пристанище „Хамад“ – един от най-значимите инфраструктурни проекти в Катар. Събитието ще се състои на 5 септември, съобщават от Министерството на регионалното развитие.

Нека припомним, че и в двата случая на посещение на българска правителствена делегация, правилните медии се задъхваха от умиление и радост, какви арабски инвестиции ще потекат сега ,как Катар ще строи магистралата „Черно море“, как идват едни богати петролни шейхове с огромни портфейли и харчат ли харчат у нас.

Разбира се ,нищо такова не се случи, въпреки че рамо удари и президентът Плевнелиев, който пък измисли вероятността с Катар да правим газов коридор „север-Юг“. Но освен приятното прекарване на родните министри, май нищо запомнящо се не остана от катарските визити. С едно изключение-след първото си посещение, вероятно осенен свише Борисов уволни двама министри- Трайчо Трайков и Стефан Константинов.

Сега е ред на регионалния министър да се поразходи до Катар и да види как стоят нещата с арабските инвестиции. Шумът от неговото туристическо пътуване естествено ще е доста по-скромен, отколкото когато Борисов е в делегацията. При последното си пребиваване в емирството премиерът се срещна и с шефа на Организационния комитет за световното първенство по футбол през 2022 година. Вероятно това е и най-плодотворната му среща, особено, ако си е осигурил пропуск за мача на откриването.

Източник: Фрог нюз