Бойко Ноев: Може да се наложи евакуация на Перник и армията да пази града!

Ако в Перник водата спре, ще се наложи евакуация на града или на част от него.

Това каза в обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

Той обясни, че има военновременни планове, който се отнасят за действия при кризи, каквато е тази в Перник.

По думите му, ако все още не е направено, премиерът Бойко Борисов трябва да възложи подготовката за евакуация. Ноев обясни още, че при такива ситуации на армията ще се наложи да влезе в Перник, за да охранява града.

„Хората от Перник трябва да знаят, че нищо добро не ги очаква. В същото време трябва да знаят, че изглежда, че правителството прави всичко възможно за решаването на този проблем. Няма на кого да разчитаме освен на нашето правителство и нашите власти. Те трябва да подготвят планове за най-лошото, ако то не се случи, тези планове ще останат в някой архив и от тези планове никой няма да пострада, но трябва да сме готови за такива екстремни ситуации. Трябва още веднъж да прегледаме нашия ресурс за действие в кризисни ситуации, в каквато сме сега“, каза бившият военен министър.

Бойко Ноев коментира още, че е недопустимо изказването на министъра на икономиката Емил Караниколов, че се надява природата да реши проблема. Според Ноев Караниколов трябва да си подаде оставката, защото не можем да разчитаме на природата в такива ситуации.

Бойко Ноев каза още, че задачата на политиците е да поставят ясни задачи на професионалните структури в такива ситуации.

Източник: Епицентър.БГ