Бойко се закани, че престъпниците повече нямало да бъдат изпускани

Реформата в съдебната система е изключително сериозен въпрос, за който сме предвидили конкретни мерки в предизборната програма на Политическа Партия ГЕРБ, и се радвам, че хората в Смолян днес повдигнаха темата за справедливостта по време на срещата ни.

Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа Фейсбук

През последния ни мандат предвид състава на 43-тото НС не сме си и мислели, че може и че ще успеем да разделим ВСС на две колегии. При следващ управленски мандат ще работим активно за приемането на различни мерки в правосъдието, които смятаме, че ще подпомогнат процесите в системата, като задържането веднага още в съдебната зала при осъдителна присъда на втора инстанция и откарването в затвора.

Не както е сега – на трета инстанция им слагат по 15 – 20 години затвор и почваме да ги издирваме къде са по света с червени бюлетини, защото са изпуснати. Предвидили сме и тримесечен отчет на главния прокурор и председателите на върховните съдилища пред НС. Тези отчети няма да представляват намеса в независимата съдебна власт, а начин чрез обсъждане в парламента да се намират решения на тежките актуални проблеми като тези с измамените възрастни хора по телефона и значителния брой условни присъди на измамилите ги лица.