Боил Банов бил на записа, но всъщност не бил Боил Банов

„На записа е моят глас, но той е манипулиран. Вкаран съм в капан от малка организирана престъпна група.

Това ще го докаже проверката на прокуратурата. Защитавал съм държавния интерес през цялата си работа“. Това каза в ефира на бТВ министърът на културата Боил Банов.

„Ангел Ангелов директно не ме е заплашвал. Идваха хора и ми казваха, че той ме е записал и ще ме размаже. В министерството той отговаряше за европейските програми. Преди да си тръгне не ме е заплашвал, а се държеше нагло и непочтително“. Това заяви министърът на културата Боил Банов в ефира на БТВ.

„Във всеки един момент, в който бъда заплашен директно, ще подам сигнал. Аз не съм човек, който лесно се плаши. Той го направи през трети лица“, добави той.

„На записа е моят глас, но той е манипулиран. Вкаран съм в капан от малка организирана престъпна група. Това ще го докаже проверката на прокуратурата. Защитавал съм държавния интерес през цялата си работа“, категоричен бе Банов.

„БСП достигнаха с манипулацията си до отвратително ниво. Ангел Ангелов е човекът зад кадър. Той е тайният човек на Елена Йончева. Целта е в обществото да се насади усещането, че има един качествен човек, който записва и един, който ще свидетелства. Това е гнусно и подвеждащо. Същият свидетел казва тези и си ги защитава. Това е един мръсник. В момента Йончева заблуждава цялото общество, включително и органите на реда. Ще проверя дали това не е наказуемо“, заяви Боил Банов.

„Фирмата-изпълнител на ремонта на Ларгото е избрана по времето на Орешарски. И ние бяхме притеснени, но проектът е качествен и стана едно бижу на София“, призна министърът на културата.

Той призна, че е приемайки поста на министър, е очаквал по него да се хвърля мръсотия и е предупредил семейството си за това. Всеки един министър си ходи с оставката в джоба“, каза още Банов.

Източник: „Епицентър“