Божидар Димитров: За какво са му на Ердоган голите баири на Кърджали?

“Е, какво да очакваме? Ердоган да тръгне към Кърджалийския окръг ли? За какво са му голите баири на кърджалийския окръг, когато ще му се разгони фамилията в Европа, където той има хиляди, айде нека са стотици договори за ниски мита, ниски акцизи и т.н.“.

Това коментира проф. Божидар Димитров по Нова телевизия относно предстоящия референдум в Турция за получаване на повече права на президента Реджеп Ердоган.

Божидар Димитров е категоричен, че Ердоган няма да посмее да откъсне Кърджали от България, защото сме члена на НАТО и ЕС.

„Ами Турция ще умре икономически, ако прекъсне връзки с Европа!. България е член на ЕС, член е и на НАТО и естествено те ще застанат зад нас при всякакви действия на Ердоган, които са налудничави”, категоричен е Божидар Димитров.

Относно резултатите от референдума.

„Според мнозина резултатите са предрешени, но дори и да не са, Ердоган със сигурност има план „Б“, при който Турция ще стане президентска република. В това няма нищо лошо, не знам защо се създава истерия. Има много държави, които са президентски републики – САЩ, Франция, Русия. Не забравяйте, че формата на управление е едно, а човекът, който застава начело е нещо съвсем друго. Човекът е от плът и кръв, той може да страда от инфаркт, да получи инсулт – човекът го няма, но формата на управление остава, а това е много добра форма на управление“, смята Божидар Димитров.