Борбата срещу корупцията може да се превърне в инструмент за елеминирането на политици

Темата с борбата за корупцията отново започна да се коментира по националните медии. Едва ли има човек, който би се изказал против борбата с корупцията. Особено ако не се замисли по-сериозно по темата.

Много често се дава за пример „румънския опит“. Говори се само за бройка осъдени корупционери и вкарани в затвора. Звучи много хубаво. Никой не говори, че бивш премиер на Румъния написа открито писмо по темата. В него той посочи, че румънските магистрати, които се борят с корупцията са почти всички с двойно гражданство.

Румънско и американско. За всеки случай! Има даже Антикорупционна агенция.

Според бившия румънски премиер „борбата с корупцията“ в Румъния се е превърнала преди всичко в инструмент за елиминиране на политици, които са политически, още по-точно, геополитически противници на сегашното статукво. Тези, които са „правилни геополитически корупционери“ обикновенно не ги закачат. Но си има компромати за тях… за всеки случай.

Ако някой, не дай Боже, се изоглави докато е на власт. Не ви ли звучи вече познато? Прочетете какво говори по темата Меглена Кунева. Тя също иска създаването на „единен орган за борба с корупцията“. А иначе няма спор, най-корумпираната страна в света са САЩ.

Паричните корупционни обеми при американците са зашеметяващи…милиарди долари. Това е така защото си нямат „единен орган за борба с корупцията“ или Антикорупционна агенция със съдии и прокурори с двойно гражданство.

Аз лично приветствам и подкрепям борбата с корупцията. Но съм противник под прикритието, че се води борба с нея да се преследват селективно хора на базата на тяхните политически и геополитически убеждения и позиции. Всички корупционери в затвора! Без изключения и селективен подбор. Независимо от това на кого служат във властта. Защото всички корупционери без изключения обират българската държава за сметка на българския народ.

Боян Чуков, Фейсбук