Борисов: Ако няма комунисти на власт, всичко ще ни е наред

“Инвестирахме над 350 млн. лева в изграждането и ремонтирането на спортни зали в страната.

Средствата, които се дават за спорт и спортни съоръжения, са важни, за да се мотивират децата”, заяви премиерът Бойко Борисов след среща с националния отбор по волейбол в Двореца на спорта във Варна, съобщи БТА.

“Ако няма комунисти на власт, всичко ще ни е наред. Да са ми живи и здрави, да идват да гледат волейбол и да се радват”, добави Бойко Борисов, цитиран от “Епицентър”.

“Никога не е имало съпротива в коалицията. Това, че някой си изказва мнението, е съвсем различно. Виждате как синхронизирано се говори от президенството и от БСП”, коментира във Варна премиерът.

По повод думите на президента Румен Радев, че няма нужда от предсрочни избори, Бойко Борисов изтъкна: “Той каза, че сега не е моментът за избори, но ако има една нова партия, това вече ще е друго. Хващайте нюансите”, допълни премиерът.

„Изненади може да има само ако аз искам”, добави той по отношение на гласуването на оставките в Народното събрание.

“На мен ми е най-мъчно, че сменям тримата министри, защото съм ги отгледал от деца в партията”, заяви още Бойко Борисов. Той даде за пример Ивайло Московски и Николай Нанков. Премиерът посочи, че има прекрасни отношения и с двамата.

„Но такава е ситуацията, ние не сме от БСП”, добави той. На въпрос дали е преодоляна външната и вътрешната съпротива от ГЕРБ и коалиционните партньори, премиерът отговори, че никога не е имало такава. „Това е, че някой си казва мнението и в една такава коалиция всеки има мнение и е прав за себе си. Нали виждате как синхронизирано се говори от няколко места – от БСП и от президентството. По една и съща тема с едни и същи думи. Това е чул Волен или това мисли – това е казал”, каза Бойко Борисов.

За финансовото състояние на държавата, Борисов беше категоричен, че още от 1 януари 2019 г. може да има увеличение с 10 процента на доходите.

Според премиера увеличението на заплатите в целия държавен сектор ще повлече всички останали сфери, които са на бюджетна издръжка.

„Защото така, на парче – 150 млн. за полицаи, за военни, за съдебна охрана и учители, тук-там винаги остават определени сектори, които все едно не са важни. Затова ще увеличим заплатите с 10%. Утре въпросът ще бъде обсъден на Министерски съвет“, заяви премиерът.

Бойко Борисов посочи, че въпросът за увеличение на заплатите в държавния сектор от догодина е обсъждан от известно време с финансовия министър Владислав Горанов.