Борисов: Аз искам оставката на Радев

Снимка: Investor Media Group

Премиерът Бойко Борисов в момента е в Сакар планина, за да се запознае с актуалната обстановка, където от три дни гори голям горски пожар.

С него е и вътрешният министър Христо Терзийски.

Борисов в прав текст го предупреждава да не пипат протестиращите, които са блокирали Орлов мост, защото не искал да се повтаря ситуацията от Беларус, където снощи полицията разпръсна антиправителствени демонстранти и имаше кръвопролитие, пише „Флагман“.бг.

„Не пипай протестиращите, всеки ден се показва истинското им лице“, обърна се Бойко Борисов към вътрешния си министър.

От думите на премиера стана ясно, че оставката му изобщо не е на дневен ред. Пред местни журналисти той бе категоричен, че си има правов ред и във властта се влиза след спечелени избори.

„Те искат моята оставка, но и аз искам оставката на Радев! Всеки иска оставка на някого“, категоричен бе приемиерът.

Източник: Petel.bg

Поздравления за пожарникарите, горските, местните власти, граничните полицаи, доброволците. Ситуацията е под контрол.Няма да допуснем напрежение и сблъсъци на протестите. Няма да позволя да пострада нито един протестиращ, както и нито един полицай. Българи сме и трябва да защитим всеки един човек, там има български деца! Конституцията, демокрацията и правовата държава казват: провеждат се избори. На тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си съставят или самостоятелно, или коалиционно правителство. Време е за решения!

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 10 август 2020 г.

<