Борисов: Аз суджук не ям, имам високо кръвно!

Според Бойко Борисов благоденстваме

Аз суджук не ям, имам високо кръвно, близките ми го знаят това. Така Бойко Борисов коментира действията на ексдепутата Живко Мартинов по т.нар. „Суджукгейт“.

На 21 юли главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на Мартинов (ГЕРБ), за да му бъде повдигнато обвинение заради упражняван натиск от името на премиера Борисов над търговец, който бил принуден да даде 4 тона суджук.

В понеделник от прокуратурата обявиха, че има данни Живко Мартинов да е притискал свидетели по делото и 10 прокурори от „Бюрото за защита“ към главния прокурор бяха изпратени на място в Добрич. В същото време бизнесмен разказа как бизнесът му е бил съсипан от хора, близки до вече бившия депутат.

„Как БСП го обясниха, след като ме питате мен? Техният депутат (бел. ред. – Манол Генов), доказан (бел. ред. – срещу Генов има засега само обвинение, не и присъда, постановена от съда), купил гласовете и за президентските, и парламентарните избори в Пловдивско, стои в парламента. Да, срам ме е от такива депутати като моя (бел. ред. – Живко Мартинов), но на мига партията го изрита отвсякъде. Питам – БСП и този депутат, който стои в парламента, питахте ли ги за чудовищното престъпление – купуване на гласове“, обърна се премиерът Бойко Борисов към журналистите в Ямбол, където е на посещение, съобщи actualno.com.

Той категорично отрече името му да е свързано със скандала. „Разпоредил съм разследване, никой не ни е хванал в престъпление“, добави Борисов, според когото „всеки негодник може да си измисли всичко“.

На въпрос дали съществува списък с фирми, от които се събират пари за ГЕРБ, премиерът отвърна, че ако бъдат подадени достоверни сигнали от такива пострадали фирми и бизнесмени, „ще бъдат изчистени всички до един, ако има такива“ (бел. ред. – виновните).

На въпрос дали се връщат мутренските времена, премиерът отговори: „Къде не се бият – в Германия, във Франция? Разбирате ли колко не им харесва ръстът в икономиката, няма безработица? Каква е алтернативата – БСП и ДПС, видяхме ги“ – с тези думи Борисов коментира вълната от престъпления в последната седмица, които се превърнаха и в основна тема на медиите у нас.

Премиерът се оплака, че няма съдействие от страна на свидетели по някои от случаите, без да уточнява за кои точно случаи става въпрос. Той обаче каза и, че „не винаги това, което се вижда, е това, което е. Ще видите какви опорни точки се спускат – по оперативни данни стигаме до истината и тя е много различна от това, което медиите тиражират“. Борисов подчерта и, че сигурността на гражданите е гарантирана и че е разпоредил МВР да не бърза – когато разследванията свършат, полицията щяла да каже повече.

Източник: glasove.com