Борисов: Българите вече може само Господ да ни спаси, затова обикалям манастирите

Аз се интересувам от Румен Радев, защото той е човекът, който еднолично управлява, привиква министри, кметове.

Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

Със симпатизанти и кандидат-депутати на партията той посети Бесарбовския манастир „Св. Димитър“ край Русе. Там именно отново отправи критики към държавния глава и цялото управление на държавата.

Борисов направи уточнение, че не е плашел с ваксини с изтекъл срок. Обърна внимание, че препаратът на „Пфайзер“ е със срок на годност 30.09, но Европейската агенция по лекарствата е дала разрешение ваксините да се използват безопасно до края на декември месец. Според Борисов въпросът обаче е дали препаратът е също толкова ефективен, колкото другите. Настоя, че хубавите ваксини са били дадени от здравния министър д-р Стойчо Кацаров на Норвегия.

„Претенцията ми е към Радев и министрите, особено здравния, той би трябвало да е министър на болестта и смъртта, защо не излязоха и обяснят. Аз излязох за „Астра Зеника“ и обяснявах, че е най-евтината ваксина – 2 евро, другите бяха по 25 евро и именно за това сме получили най-много от този препарат. Като даде дефекти, ние я спряхме. Аз ходих в Европа и ни доставиха ваксини“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов изтъкна още, че и в икономическо отношение служебният кабинет не се справя добре. Обърна внимание на спрените пътни проекти, високата инфлация. Според него всичко е предвидено до ноември и след това всичко е „тъмно и непрозрачно“ какво ще стане с финансите на държавата.

„Те ще свършат кеша февруари, а се бият в гърдите, че са добри финансисти. Нашето правителство винаги е било на излишък“, настоя още той.

„Българите вече може само Господ да ни спаси, затова обикалям манастирите“, обяви Борисов пред журналисти.

Източник: Novini.bg