Борисов: Бойко Рашков няма да го изберат и за домоуправител на входа, в който живее

Служебното правителство се бие само с ГЕРБ.

Извадиха от нафталина хора от 90-те години, от най-мракобесните времена, и ги пуснаха да отвличат вниманието на хората.

Те се бият само с ГЕРБ. Да сте чули нещо срещу ДПС? Или срещу БСП, Да, България? Те също са били управляващи. Служебното правителство дойде да се разправя с ГЕРБ. Те се занимават с всичко друго, но не и с това как да проведат изборите. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в живо предаване във фейсбук.

Според Борисов служебният кабинет не дава отговори на важни въпроси като какво ще се прави в изборния ден, ако токът спре или ако машината се развали.

„Корнелия Нинова може да има много кусури, но не върши мръсни работи. Това трябва да се свърши от някой друг. Вие забелязвате ли, че БСП не реагира на подслушването? В друго време щяха да подскочат до тавана. Но сега не го правят, защото знаят, че такова нещо няма. Аз не съм давал такова разпореждане. Това е дълбоко грешно. Аз дори не съм мислил такова нещо. Те имаха сцена на площада. За какво ни е да ги подслушване? Ако искаме да чуем нещо, те го казват там“, категоричен беше бившият премиер по повод подслушванията.

Той каза, че е озадачен от действията на „Да, България“: „Какво налага сега това прилепяне и мълчание? За всички това е изгодно. С неизбрани от никой хора, защото Бойко Рашков нямаше да го изберат и за домоуправител на входа, той дава оценка на партия“.

Борисов посочи, че Радев възлага задачи на най-доверените си хора в правителството, а след това се оправдава с формалните си правомощия да подписва укази.

„Цялата ми прогноза от последните месеци се потвърждава с пълна сила. Ние винаги след избори търсим партньори за управление и другите също са го правили. Защо сега не съставиха правителство? Защото са искали мръсните поръчки за ги свършат хора от средите на БСП и от кандидат-президента Румен Радев“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със съпартийци, която се предаваше на живо във Фейсбук.

Той посъветва останалите партии да не потриват ръце, а да помислят, че ще дойде и тяхното време.

„Това са такива хора, такова им е мисленето. Евгени (Михайлов) ми разправяше как Рашков го натискал за танковете на времето (Прочутата реплика на президента Петър Младенов „Най-добре е танковете да дойдат“, заради която той подаде оставка, бел. ред.). Виждате, че това са такива хора. 10 дни не казват нищо за подслушването, защо не казват кой е подслушван, защо, кой го е правил?

„Тях не ги интересуват изборите, а ревизия. Ама такава ще направи редовно правителство. Нинова всячески се старае да обясни, че не е нейно правителство, но с редки изключения вътре всички са кадри на БСП. Тя обаче не може да прави такива мръсни работа. Не само не съм давал разпореждане за подслушване на политици, то е дълбоко погрешно. Те всеки ден бяха на площада за какво да ги слушаме“, повтори още Борисов.

„Когато президентът Радев се заклеваше пред парламента, той се обърна към Наско Атанасов: „До две седмици ще ви няма“. Тогава Атанасов скочи: „Ще ни арестуваш ли?“ Какво налага сега това прилепяне, както каза Пепи Москов – на новите социалисти? Защото за всички това е изгодно“, коментира Борисов.

„Във всичките ни правителства сме били на излишък. Пандемията малко обърка сметкие, но и с това се справихме. Тук не става дума за нашето име и партията ни. Въпросът вече опира до демокрацията, парламентаризма, конституцията“, обяви Борисов.

„В следващия месец и малко до изборите, искам ГЕРБ да сме внимателни. Ще ни правят компромати, ще подхвърлят неща. Ако няма, ще ги инсценират, но важното им е всеки ден в медиите да има тема срещу нас. В същото време виждате, че за Слави се мълчи“, обясни още Бойко Борисов.

Източник: Епицентър.бг