Борисов: БСП опитват от всяко нещо да правят скандал!

„Единственото, което мога да коментирам колегите от БСП е, че се опитват от всяко нещо да направят скандал и да прозвучи, че едва ли не, правителството, което оглавявам аз, не дава пари за Зографския манастир и за „Александър Невски“. Което е абсолютна глупост.“

Това заявява премиерът Бойко Борисов във видеобръщение, публикувано във Фейсбук.

„Отпускаме и 2,5 милиона за Семинарията. За „Александър Невски“ патриархът и синодът прекрасно знаят, че това е много сложен проект. Първо трябва да се направи детайлна оценка на основите, на прокрива и чак тогава ще знаем 15, 16 или 20 милиона ще струва. Много пари ще струва, но аз съм ги обещал, правителството ги е обещало и щом станем готови, ще бъдат на тяхно разположение“, казва още Борисов.

„Разговарях с българския патриарх Негово Светейшество Неофит. Уверих го, че на редовното си заседание в сряда, 6 декември, Министерският съвет в присъствието на игумена на Зографската света обител архимандрит Амвросий ще отпусне необходимите средства за ремонта на южното крило на манастира „Свети Георги Зограф“ в Атон. Всякакви спекулации по темата от страна на БСП са злонамерени и неверни. За делата има кой да ни съди,“ написа Борисов в социалната мрежа.