Борисов: Българите забравиха какво е да имат мигранти по улиците

България направи едно много добро председателство на ЕС.

Не случайно Берлинският процес бе даден на България.

Всичко това е резултат от много работа и лидерството на всички българи, които работят в европейските институции.

Това каза премиерът Бойко Борисов преди срещата си с новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, пише Novini.bg.

„Аз изпълних едно исканията на ЕК и номинирах жена за еврокомисар. Урсула, много хубаво си схванала нашите идеи и нашето портфолио – говоря за дигитализацията и цифровизацията, но в същото време много важни са и хората. Централна и Източна Европа, както и Балканите имат много потенциал. Много хора от тези места заминаха на Запад, за да търсят препитание.

Сега Западът трябва да инвестира средства в Централна, Източна Европа и Балканите, за обучение и повишване на конкурентноспособността на гражданите на тези региони.

Ще те помоля да не се спекулира с бъдещите ресори на еврокомисарите и какво сме договорили, както и какво искаме. Все още не се знае дали Великобритания ще участва с еврокомисар или ще останем 27 държави. Виждате сега затварят парламента. Аз си представям какво ще се случи и за каква дикатура и цензура ще се говри по медиите, ако това се случи тук в България. Трябва да работим за връщането на САЩ в споразумението за климата“, заяви още Борисов.

„Българите забравиха какво е да имат мигранти по улиците, това е благодарение на добрата работа на службите и граничарите. Вчера успяхме да разкрием и убийците на тежкото престъпление и аз искам да благодаря на всички замесени в това разследване. За първи път стигаме първо до убийците, без да знаем имената на жертвите“, обяви Бойко Борисов.

Източник: Novini.bg, Petel.bg