Борисов: България е по-добро местоположение за завод на Фолксваген от всяка друга страна в региона

Handelsblatt: България продължава битката за завода на Volkswagen.

България не се признава толкова бързо за победена в конкуренцията за новия завод на германския автомобилен концерн Volkswagen.

Страната от ЕС смята, че има добри шансове все пак да спечели договора от Волфсбург за проекта за милиарди евро в близост до столицата София.

„България е по-добро местоположение за завод от всяка друга страна в региона по отношение на инвестиционния риск“, заявява премиерът на страната ни Бойко Борисов в писмено изявление пред влиятелния икономически всекидневник Handelsblatt. Той е убеден, че бъдеща инвестиция на Volkswagen в България ще бъде положителна за цяла Източна Европа.

„Това ще доведе до синергии за всички страни в региона“, казва той.

60-годишният премиер изброява като ключови предимства на страната си според него конкурентната данъчна система, удобните за бизнеса регулации и държавна помощ, съчетани с добри транспортни връзки и ниски разходи за труд.

Борисов обещава да изчерпа всички възможности за субсидии – в полза на VW.

„Българското правителство предложи на Volkswagen максималната допустима държавна подкрепа в стриктно съответствие с европейското законодателство, както е определено от Европейската комисия за региона“, твърди Борисов.

От около година Volkswagen се опитва да вземе решение за изграждането на новия си автомобилен завод.

Източник: Dunavmost.com