Борисов: България е в прекрасно финансово и икономическо положение

Коментарът му е във връзка с това, че страната ни не е в чакалнята на еврозоната.

България ще кандидатства до края на април за нея, разкри премиерът.

„Не трябваше да се огъвам толкова, когато толкова уверено вървяхме към Еврозоната. Виждате сега какви пари дават и за кои държави. България е много добре структурирана, с рейтинги много добри. Имаме само едно условие да изпълним и ще кандидатстваме отново. Не че сме се отказали, но забавихме влизането си с един-два месеца, за да успокоим хората. Сега обаче ще наваксаме за една-две седмици“, обясни Борисов.

„Ще се закачим за основния водопровод, имаме добри рейтинги, дават ни заеми благодарение на тях“, допълни премиерът.

Борисов първоначално категорично отказа да коментира президента Румен Радев. „Няма да коментирам този човек“, отсече Борисов. „Това е все едно един човек да ти подаде ръка, след като ти е ударил шамар. Анонсът на бТВ беше как двама си бият шамари“, каза все пак премиерът.

„Заклевам се във внуците си, той ми се обади и каза, че ще върне ветото с двете точки. Казах на Дариткова веднага да се съберат и да го гласуват. Нали гледате ученията, а ме сравняват с Германия и Сингапур. Що не ме сравняват сега с Източния блок или с Балканите? Милион пъти някой да повтори да се тестваме масово, няма тестове. Един милион съм поръчал на ЕС“, добави Бойко Борисов. „Това е вероломно нападение, че не сме били готови за кризата. Подал ми бил ръка…“, продължи премиерът да коментира Радев. „Аз заставам пред всички журналисти, не дърпам някой настрани да дойде с въпросите на всички“, каза още той.

Източник: Dunavmost.com