Борисов: БВП ни расте най-бързо в Европа, имаме най-нисък външен дълг. 0 инфлация. Голямо потребление, ниска безработица

„На колегите от опозицията им е много трудно да приемат фактите, но нещата в България се случват и то по най-добрия начин“.

Това каза премиерът Бойко Борисов при проверка на изграждането на Транзитен газопровод за Турция в участъка „Лозенец“ – „Недялско“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Трудно им е на опозицията, много им се иска да се разклати държавата. Само за последните 2 месеца приходните агенции стопиха тези 100 млн. лв., които бяха събрали по-малко. Само от морето имаме 100 млн. лв. повече приходи от данъци“, заяви той.

„Безработицата слезе на на 6%, БВП расте най-бързо в Европа, на 3,6-3,8%. Бюджетът ни е на излишък, нямаме дефицит, имаме най-нисък външен дълг. 0 инфлация, 15 млрд. лева в оборот потребление“, обясни Бойко Борисов.

„Правителства, премиери, президенти ходеха в Азербайджан, 2-3 млрд. газ договориха, но той не върви по въздуха, този газ трябва да дойде по тръбата, разбирате колко е било бутафорно всичко. Договорихме толкова млрд. газ, но по какво ще дойде, това ще видим по-късно“, припомни премиерът.

Източник: Епицентър.бг