Борисов: Бях се разбрал с г-жа Нинова да си спретнем мач в две полувремена

„Бяхме се разбрали с г-жа Нинова да има дебат, мач в две полувремена. Първо експертите, а след това само аз и тя. Говорих джентълменски с нея по телефона. Какво страшно има да се срещнат експертите? Нинова лъже, че съм се шегувал с политиката. Исках да видя кои ще са нейните министри, тя не се съгласи – или само двамата, или никой!“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по Нова телевизия.

Бойко Борисов попита какво страшно имало да бъдат видени новите лица на БСП. Той каза, че е положил всички възможни усилия, за да се осъществи такъв дебат.

„Корнелия Нинова ми вика – с Караянчева не искам. Добре – няма да правим скандали, подчерта Борисов. Угодих им на всичките капризи, тя ме разигра. Вчера си бях преправил целия график и казах кои мои министри ще участват. Не са скандалджии, ще излязат хора, които отговарят за своите действия. Защото, когато БСП взимат мандат, се появяват след това съвсем други хора. Тази тема за дебатите приключи за мен, графикът ми вече е пълен. Угодих им на всичките капризи – само ние 45 минути, а тя ме разиграва“, поясни бившият премиер.

Бойко Борисов поиска от БСП да кажат кой ще е финансовият министър, след като заявяват, че банките ще раздават кредити.

Според него темата за дебата е приключена и такъв няма да има.

„Не искам да притискам никой в ъгъла, нито искам да давам акъл на някой, който не го е искал“, каза Борисов по повод несъстоялия се дебат с Корнелия Нинова.