Борисов: Да се молят всички попове да няма жертви, а шофьорите да карат внимателно!

Новата пътна отсечка между Поморие и Равда вече официално е открита.

Това направиха министър-председателят Бойко Борисов и регионалният министър Николай Нанков заедно с депутатите Ивелина Василева от ГЕРБ и Валентин Касабов от НФСБ и кмета на Бургас Димитър Николов, предаде ПИК.

„Това е отсечката с най-много смъртни случаи. Благодаря, че сте тук. Благодаря отец, че го благославяте. Да се молят всички попове да няма жертви, а шофьорите да карат внимателно! Надяваме се за другата част от пътя през август да свършат отчуждителните процедури и ще го опънем и него като тук“, каза на откриването премиерът Бойко Борисов.

Стойността на реконструкцията на отсечката от Поморие до Ахелой е близо 21 500 000 лева, а на обхода на Ахелой – 23 200 000 лева. Средства са осигурени от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“.

„С 475 млн. лева повече са изразходвани за Здравната каса. Кое правителство досега е правило такова нещо? Към този момент всички казват, че не става въпрос за повече пари. Искам да стигнем до повече пари така, че да отидат там, където са нужни – за тази жена, за това дете. Не мога да кажа къде има проблем. През 2016 г. решихме проблема с децата до 18 години. Тези, които отиват да хейтват, да погледнат първо цифрите“, отговори Борисов по темата за протестите и исканията на майките с увреждания.

„Ние не можем да изремонтираме цялата държава накуп, едно по едно. Днес пуснахме „Тракия“, този път знаете какъв беше, 38 години не беше ремонтирано. Дай Боже, до 7-8 месеца да заработи тол-системата и няма да пипаме парите от нея – само за пътища ще отиват. Искам във всяко училище да има интернет, да вдигнем парите на учителите“, отговори Борисов на въпрос кога ще се ремонтира пътя Царево – Малко Търново, както е обещал преди време.

„С Валери Симеонов бяхме заедно тази сутрин, бяхме се разбрали да открием пътя заедно, но той има друг ангажимент“, каза още премиерът.

Запитан какви са отношения с Македония след вчерашния му отказ да се срещне с президента Георге Иванов, Борисов отговори: „Прекрасни. Днес вицепремиерът Екатерина Захариева е там, с премиера Зоран Заев“.

Той отново подчерта значение на постигнатото споразумение за името на Македония.

„Доналд Туск на гръцки, македонски и английски поздрави тези храбри премиери. САЩ, Европа и Русия подкрепят плана, който заложих аз в нашето европредседателство. Реакциите са възторжени за това, което правят моите колеги Заев и Ципрас“, коментира премиерът.

Отец Емилиан даде снимки на строящата се в Бургас нова църква с молба за финансова помощ от държавата. „Ще мина да я видя, отче“, обеща Борисов и увери свещеника, че ще отпусне нужните средства, като заръча на Валентин Касабов да се заеме със случая и да уреди въпроса, за да се помогне за храма.

„Моля ви се, кажете да карат бавно. Какво да го правим? Сега да му наслагаме легнали полицаи“, апелира за пореден път за внимателно шофиране премиерът Борисов, обръщайки се към шефовете на полицейски управления, присъстващи на откриването на новата пътна отсечка.

Източник: Епицентър.бг