Борисов: Докато някои зарязват лозички и говорят глупости, ние правим и градим

Благодарение на Господ България е много по-добре от много други държави.

Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в храм „Св. Прокопий Варненски“ във Варна, където присъства при освещаването на църквата. Той публикува видео от посещението си във Фейсбук.

„Радвам се, че Варна вече има още един храм – катедрала. Другият се ремонтира. Благодарение на Господ България е много по-добре от много други държави. Да се благодарим на Господа и да се позоваваме на него. Антихристите ще си получат от Него заслуженото“, посочи Борисов.

Премиерът получи от Варненския митрополит Йоан в знак на благодарност орден на епархията „Св. апостол Андрей Първозвани“ и като подарък икона на Св. Богородица.

„Докато някои зарязват лозички и говорят глупости, ние правим и градим“, каза той и напомни новата църква, което се изгражда и в Разград.

„Вашето сърце не позволи да бъдат затворени нашите храмове“, каза владиката със сълзи на очи. А Борисов напомни, че никога няма да затворят църквите.

Министър Кирил Ананиев получи Почетен знак на Варненската и Великопреславска митрополия и икона на Иисус Христос. Кметът на Варна Иван Портних получи орден „Свети Преподобни поп Иваневски“.

1 060 000 лв. отпусна правителството за довършване на строителството и оборудването новата църква, която се изграждаше в продължение на 12 години и бе довършена със средства, отпуснати от Министерския съвет.

Храмът „Св. Прокопий Варненски“ разполага с фасадно осветление, с многофункционална сграда за социални и културни дейности, със зали за обучение по иконопис, библиотека, зала за събития, социална кухня и лекарски кабинети. Във Варна се ремонтира и катедралният храм „Успение Богородично“, за което правителството отпусна 300 000 лева.

Пред храма Борисов бе посрещнат с викове „Оставка“ от малка група хора, а той се пошегува: „Дядо Владика, не им харесва църквата“.

Източник: Епицентър.бг