Борисов: Единствената държава, която работи в Европа, е България

Най-доволен ме прави отношението на хората в малките населени места в област Благоевград към огромната работа в образователната инфраструктура.

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в област Благоевград, става ясно от „Фейсбук“ профила на премиера, съобщава „Фокус“.

Борисов отбеляза, че училищата в областта са нови, санирани, по-малко пари се харчат за отопление. Министър-председателят заяви, че има и нови компютърни зали, физкултурни салони.

Той посочи, че няма село, в което да не санаправени училищата и детските градини.

„Само за София сме отпуснали допълнителни 65 млн. за 23 детски градини. Целта ни е хората да остават в тези населени места, да си имат всичко : училища, детски градини, спортни площадки“, допълни още Борисов.

Премиерът заяви, че се правят и диги.

„Обещахме диги. Дигите се правят. Парите, ако не бяхме давали тези милиарди за КТБ, 3 милиарда и 600 млн. за руските реактори 1 милиард и 200, над млрд. и 300. Това са 6 млрд. и 700. Щеше да има пари да затрупаме планината, ако искате с диги. Те парите не извират. Единствената държавата, която работи в Европа, е България„, каза още премиерът