Борисов: ГЕРБ не е популистка партия, ще обещаваме и харчим точно толкова, колкото имаме

„Кампанията ни ще се води от един-единствен и изключително важен принцип – да обещаваме и харчим точно толкова, колкото имаме, без това да създава и минимален риск за държавата“.

Това е заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов пред „Стандарт“, цитиран от БЛИЦ.

„По време на предизборната кампания ще обещаваме само това, което може да си позволим“.

Това е заръчал Бойко Борисов на членовете на партия ГЕРБ на старта на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори на 26 март.

Вчера сутринта бивши министри, депутати и хора от партията бяха събрани в централата на ГЕРБ по искане на Бойко Борисов, за да обсъдят управленската програма и да съгласуват действията си по време на предизборната кампания. Това, което е било обсъждано в партията е какви обещания да дават кандидатите на ГЕРБ по време на обиколката си в страната.

Бойко Борисов е наредил да няма никакъв популизъм в посланията и да се обещават само промените, които държавата може да плати. Той категорично разграничи партия ГЕРБ от популистката вълна, която по неговите думи се шири в момента и даде за пример пенсиите, които искал да вдигне, но само ако имало пари за тях, а не дългове.

Лидерът на младежкото ГЕРБ Георги Георгиев каза, че в хода на кампанията ГЕРБ ще наблягат на това, какво може да се изпълни в държавата и кое е ключово за развитието и, но няма да се подвежда по даването на обещания за неизпълними задачи.

Бойко Борисов ще подрежда кандидатдепутатските листи, като лично ще ги пресява и ще дава последна оценка на листите по места.