Борисов: ГЕРБ ще постигне категорична победа срещу БСП на 26-ти март

Завършването на АМ „Хемус“ е най-важният приоритет за ГЕРБ в следващ управленски мандат. Ще довършим и тунела под Шипка. Там, където има изградени магистрали, е пълно със заводи и се правят инвестиции, създават се работни места.

Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Плевен, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той подчерта, че има достатъчно събрани пари в бюджета за довършването на двата инфраструктурни проекта, без да се ощетяват хората. Борисов припомни пред присъстващите, че ръководеното от него правителство е осигурило средствата за воден цикъл в Плевен и в Долна Митрополия.

Бойко Борисов изрази убедеността си, че ГЕРБ ще постигне категорична победа срещу БСП на 26-ти март, защото разполага с подготвен екип. По думите му, няма друга партия, освен ГЕРБ, която да може да управлява държавата по-добре.

„Трябва да победим на изборите, заради стабилността на България“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че на компроматите се отговаря с истина.

„Какво означава компромат – да измислиш такава лъжа, че дори самият човек, за когото става въпрос, да се отврати от себе си. Ако е строил най-много – казваш, че не е качествено. Ако финансовата дисциплина и постигнатите приходи в бюджета са най-големи – казваш, че е разсипана държавата, нищо, че всички европейски институции потвърждават икономическия растеж на страната. Ако е строил най-много пречиствателни станции – мръсно е морето. Кое е истина – това, което каза Румен Радев в Берлин за състоянието на държавата ни, или онова, което твърдят Нинова и червените олигарси на партийни събрания?“, попита Борисов.

Той призова плевенчани да не се подвеждат по фалшивите новини, пускани целенасочено от опонентите на ГЕРБ.

„Ако бяхме разпределили тук 6, 2 млрд. лева, които дадохме за стари борчове, как щеше да изглежда Северозапада? 3, 7 млрд. платихме за КТБ след управление на БСП с финансов министър Чобанов – сега от ДПС и с премиер Орешарски, който беше кандидат за президент от ДПС. Нинова крие екипа си, защото не знае кои министерства ще й даде ДПС, ако спечелят изборите. Но ние ще ги победим – уверих се в това в срещите си с хората по градовете. Ако не беше лично моята политическа воля да спра далаверата на Стойнев за договора с „Уестингхаус“, сега щяхме да сме задължени с още 10 милиарда – още 20 години трябваше да плащаме. Заложиха два реактора да правят 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“. Но толкова ги достраша, че казаха – следващите да препотвърдят споразумението, защото искаха пак ние да носим отговорност. Но ние го спряхме. Това се казва политическа воля, а те са послушковци“, коментира още Бойко Борисов.

Той напомни, че БСП са спрели „Южен поток“ и за две години управление в кабинета „Орешарски“ не са завършили проекта АЕЦ „Белене“. Според председателя на ГЕРБ най-доброто решение за „Белене“ е да дойде частен инвеститор, който да го построи, без държавата ни да има задължени да изкупува произведения ток.

„ГЕРБ либерализира цената на тока. Ние махнахме и посредниците на ток. Сега нашите предприятия ползват 50 % по-ниска цена на газ. Благодарение на нашата политическа воля България ползва най-ниската цена на газ в целия Европейски съюз“, подчерта Борисов.

Относно последното социологическо проучване, направено от агенция, близка до БСП, Бойко Борисов коментира, че за него срещите с хората в цяла България, са най-категоричният индикатор за предстоящата победа на ГЕРБ.

Борисов обясни, че след коалиционното управление с ПФ и РБ за ГЕРБ са останали единствено пасивите.

„Хората негодуваха срещу политиките на министъра на образованието, икономиката, обраната и здравеопазването. Аз ги подкрепях, а накрая те направиха така, че да извлекат единствено позитивите. Защо? Ние държахме такава политика, че да не повтаряме стари грешки и да надграждаме постигнатото във всички сектори“, каза Бойко Борисов.

По думите му, след изборите на 26-ти март трябва да се постигне повече стабилност в държавното управление.