Борисов гласува: Ако не беше инатът на президента, щяхме да правим избори в по-спокойна обстановка

Премиерът Бойко Борисов гласува по традиционния начин – с хартиена бюлетина. След това спря пред медиите.

Излизаме от пандемията, ако не беше инатът на президента, щяхме да правим избори в по-спокойна обстановка, каза премиерът.

„Виждате данните ни: 25, 21, 18% днес. Вече слизаме от третата вълна. Минахме половин милион ваксинирани. След 1 седмица щяхме вече да сме в по-добра кондиция, но искам да благодаря на всички, които се занимаваха с изборите. Свършиха огромна работа.

Това са най-скъпите избори. Близо 50 млн. за ваксините, близо 50 млн. за машинното гласуване. Толкова искаха машинно гласуване! Близо 10 000 машини са взети и разнесени, хората могат да гласуват на тях. Изборите да са честни и прозрачни. Това струва много пари. Над 150 млн. лв. ще излязат изборите и някой ако иска на няколко месеца да си даваме по 150 млн. лв., вместо да отиват за хората, за повишаване на доходи, за пенсии, това е негово право. Винаги съм се съобразявал с това, което народът казва“, каза пред медиите Бойко Борисов.

Пожелавам едни честни и почтени избори, каза още Борисов.

Ние водихме най-добронамерената и толерантна кампания, продължи министър-председателят.

„Никого не обидихме. Показахме направеното. Показахме си резултатите. Получихме огромна подкрепа от всички мои колеги в Европа, лидери на най-големите партии: ХДС/ХСС, на парламентарната ни група“ Манфред Вебер, Антонио Лопес, от премиера на Бавария Зьодер, премиерите на много други държави. На нашите съседи от Гърция, Хърватия, Румъния. От председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, от Зоран Заев също. Да не пропусна някой, защото са ни много важни, тъй като в този момент показаха колко е важно България да продължи да бъде управлявана европейски и стабилно.

В петък най-голямата подкрепа получихме от Европейската комисия с 1,3 млн. ваксини от тази, която в момента се твърди, че е най-добрата – „Пфайзер“. Това е подкрепа за здравето на българите. Огромни усилия положихме. Благодаря на Комисията, на всички колеги, на тези 19 държави-членки, които се съгласиха да предоставят от техните ваксини за здравето на българите“, каза още министър-председателят.

Борисов благодари на полицаите и на членовете на ЦИК, РИК и СИК за неуморната работа.

„Цяла нощ са работили и продължават. Пожелавам честни и почетни избори, за да може така, както ни нареди народът, така след това да имаме претенции. Не може да имаш няколко процента и да искаш да говориш от името на народа“, посочи Бойко Борисов.

И в заключение честити Великден на католиците и пак „захапа“ президента като каза – Нека отвърнем на лошото с добро и да бъдем позитивни!

Премиерът Бойко Борисов упражни правото си на глас в СУ „Христо Смирненски“ в Банкя.

След като гласува Борисов отиде във възстановения Дивотински манастир „Св. Троица“.

„Бяха го превърнали в свинарник. Тук всичко беше пред падане“, подчерта на няколко пъти премиерът.

Добави и, че в светата обител се е крил и Левски.

Възстановихме стотици манастири, стотици църкви. Догодина ще влезем и в еврозоната, продължи Борисов.

Източник: Епицентър.БГ